Kritiek Autoriteit Persoonsgegevens en Raad van State op wetsvoorstel aanpak radicalisering

Het wetsvoorstel inzake gegevensverwerking ten behoeve van de aanpak van radicalisering heeft tot flink kritiek van de Autoriteit Persoonsgegevens en Raad van State geleid, lees security.nl: Autoriteit Persoonsgegevens en RvS kritisch over wetsvoorstel aanpak radicalisering. Net als bij de misdaadbestrijding door banken speelt het gegevens delen in het wetsvoorstel een belangrijke rol.

In het aangepaste wetsvoorstelRegels omtrent gegevensverwerking in de persoonsgerichte aanpak van radicalisering en terroristische activiteiten – dat op 15 oktober 2022 is ingediend zou het kabinet aan de bezwaren van AP en RvS tegemoet gekomen moeten zijn. Zie onder meer: wetsvoorstel, memorie van toelichting.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s