Wijziging WNT op komst

Op 7 september stuurde de voor de Wet Normering Topinkomens (WNT) verantwoordelijke minister, die van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), een brief aan de Tweede Kamer over in aantocht zijnde wijzigingen van de WNT. Het is verheugend dat de minister inziet dat deze wet onnodig ingewikkeld is en aanstuurt op vereenvoudiging.

De minister kondigt aan dat gewerkt wordt een verduidelijking van het bezoldigingsbegrip, de definitie van WNT-instelling en de definitie van ‘topfunctionaris’. Voorts is het de bedoeling dat er een wettelijke grondslag wordt gecreëerd om het controledossier bij de accountant op te vragen en de accountant de onderbouwing van de melding te laten mee sturen.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Not-for-profit en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s