Cryptify: veilig bestanden versturen zonder dat er door vreemden gedatagraaid wordt

Uit de Privacy by Design Foundation, als het onvolprezen IRMA komt een nieuwe mogelijkheid om bestanden beveiligd te versturen (file transfer, bestandsoverbrenging), zonder van een advertentiebedrijf of ander datagraaiend bedrijf gebruik te maken.

De dienst heet cryptify en komt uit Nederland en wordt door SIDNfonds aanbevolen, dat het als volgt beschrijft:

Het veilig overbrengen van gevoelige informatie (bijvoorbeeld naar de huisarts, school of collega’s) is heel belangrijk. Zeker nu in Corona tijd. Om je bestanden niet in verkeerde handen te laten vallen, moet je ze goed versleutelen. Maar zelf versleutelen is lastig, omdat het beheer van cryptografische sleutels niet erg gebruiksvriendelijk is. Cryptify (voorheen IRMAseal) biedt een makkelijk bruikbare oplossing door Identity Based Encryption (IBE) te combineren met het IRMA platform voor digitale identiteit. Met Cryptify kun je bestanden zo versleutelen, zodat alleen iemand met een bepaalde naam (of e-mail of 06) het bestand kan ontsleutelen. Het technische sleutelbeheer vindt onder de motorkap plaats, met open source software.

Een van de mensen achter de Privacy by Design Foundation is hoogleraar Bart Jacobs, die onlangs de NWO Stevinpremie 2021 ontving, lees Stevinpremie naar Bart Jacobs (RU, 2 september 2021).

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s