Wet bestuur en toezicht rechtspersonen II: memorie van antwoord ingediend

Voor stichtingen en verenigingen is het voorstel voor de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen van belang; dat voorstel werd op 28 januari 2020 door de Tweede Kamer aangenomen. Hoewel de verwachting was dat het voorstel dit jaar door de Eerste Kamer zou worden afgehamerd, leek de behandeling stil te liggen, want tot voor kort dateerde de laatste activiteit van eind maart 2020. Toen stelden de leden van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid van de Eerste Kamer allerlei vragen (zie het voorlopig verslag).

Inmiddels is er beweging: op 28 oktober jl. werd de memorie van antwoord aangeboden. Misschien lukt het toch nog om de parlementaire behandeling dit jaar af te ronden.

 

Meer informatie:

Een eerdere wet bestuur en toezicht rechtspersonen had vooral gevolgen voor kapitaalvennootschappen, deze wordt door mij als ‘Wet bestuur en rechtspersonen I‘ aangeduid.

 

Een eerdere versie van dit artikel verscheen eerder op het ondernemingsrechtweblog.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Rechtspersonenrecht, Stichting en vereniging en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s