Hollandse Hufters

Het is al een tijd aan de gang: bedreiging van ambulancepersoneel, politiemensen, gemeenteraadsleden, leden van de Tweede Kamer, overheidsfunctionarissen, journalisten en vele anderen die gewoon hun werk willen doen. De opwinding is groot als de dader iets met jihadisme te maken heeft, maar als het Hollandse hufters zijn wordt het nadat dure deskundigen wat rapporten hebben geschreven al snel weer stil.

Het helpt niet om op ‘hard straffen’ aan te dringen. Kennelijk ontbreekt bij veel Nederlanders moreel besef. De vraag is hoe dat komt en wat we daar aan kunnen doen. Het lijkt me dat het andere dan juridische maatregelen moeten zijn die de rotte kern van Nederland aanpakken.

 

Meer informatie:

Een greep uit de bedreigingen:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d. en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Hollandse Hufters

  1. r grootveld zegt:

    Dat het veel nederlanders ontbreekt aan moreel besef is geen nieuws. Je hoeft alleen maar om je heen te kijken. Vooral het verkeer is een chaos. Risicovol gedrag is aan de orde van de dag. Des te merkwaardiger dat er rond corona wordt aangedrongen op sociale verantwoordelijkheid.
    Wat je vaak ziet is onnadenkende hufterigheid, als of het vanzelf spreekt om je zo te gedragen. Volgens mij is het vooral egocentrisme waar we mee te maken hebben. Men concentreert zich agressief op het eigen belang. De verheerlijking van de gewone mens speelt daarbij zeker een rol. Dat begon met de verwekelijking van de jaren 70.
    Dat we een samenleving willen met zo weinig mogelijke dwang valt toe te juichen. Maar blijkbaar kan men over het algemeen niet zonder een zekere tucht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s