Ministerie houdt deskundigenrapport achter | WNT

Onlangs kwam ik een brief van het ministerie van VWS tegen, over de Wet Normering Topinkomens (WNT) in de zorg, waarin melding wordt gemaakt van een deskundigenrapport “Toepassingscriterium Wet normering topinkomens (WNT) in de zorg”. Dat rapport werd op 31 juli jl. op overheid.nl gepubliceerd (pdf), dus ruim ná sluiting van een internetconsultatie (die op 18 juli eindigde), die onder meer ging over de verbreding van de WNT in de zorg.

Het ministerie van VWS biedt het rapport in de brief van 12 juli aan en schrijft:

Bijgaand ontvangt u het rapport van KPMG over de toepassing van de Wet normering topinkomens (WNT) in de zorg. Dit rapport heeft de Minister van VWS laten opstellen in het kader van de voorbereiding van het wetsvoorstel tegengaan ontwijking WNT. Dit wetsvoorstel beoogt onder meer de toepassing van de WNT in de zorg te verbeteren en ontwijking van de van de WNT tegen te gaan. Op dit wetsvoorstel kan tot en met 18 juli 2019 een reactie worden gegeven via internetconsultatie.
In het rapport zijn, aan de hand van een aantal bouwstenen, suggesties opgenomen voor een ander toepassingscriterium van de WNT. Uit het rapport is de suggestie van een meer risicogericht toezicht in de zorg overgenomen. De overige bouwstenen uit het rapport zijn qua karakter en strekking zodanig fundamenteel en veelomvattend van aard dat het beter past deze bij de volgend jaar door het Ministerie van BZK op te leveren wetsevaluatie mee te wegen.

Lees over de voorgestelde wijzigingen van de WNT in de zorg de consultatiereactie van mijn kantoorgenoot Xander Alders, ook te vinden op dit blog.

Persoonlijk vind ik het hoogst onbehoorlijk dat dit rapport niet als achtergrond informatie bij de consultatie is verstrekt, zodat degenen die commentaar hebben geleverd, de inhoud van het rapport konden mee nemen.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Wet Normering Topinkomens. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s