Big brother heet nu PSD2

Het onderwerp PSD2 heeft mijn warme belangstelling sinds ik ontdekte dat de positie van de ‘silent third party’ niet adequaat is geregeld.

Journaliste Daniëlle Robben belde mij over het onderwerp en schreef voor het Amsterdamse MUG Magazine een artikel, “Big brother heet nu PSD2“. In dat artikel worden de lezers gewaarschuwd voor de risico’s van de nieuwe diensten die door PSD2 mogelijk worden. Aan het slot van het artikel wordt ik geciteerd.

Meer informatie:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Big brother heet nu PSD2

 1. Palescue zegt:

  Het Min.FIn. blinkt uit in actuele informatie: “Het wetsvoorstel voor PSD2 is door de Tweede Kamer aangenomen. Als ook de Eerste Kamer akkoord is, gaat de wet naar verwachting in het 4e kwartaal van 2018 in.”

 2. Erik zegt:

  De enige escape die ik zie is dat je verschillende betaalrekeningen aanhoud en via contante stortingen geld overhevelt van de ene naar de andere rekening. De rekening voor verschillende privé betalingen regelmatig wijzigen.
  En moet je een keer door de knieën voor PSD2, dan kun je altijd zeggen dat je net van bank gewisseld bent dus dat er minder dan 6 maanden info is.
  En dan maar hopen dat je J. Janssen heet en geen unieke achternaam hebt.

  • Contante stortingen zullen grote problemen met de bank opleveren. Ik zie daar niets in.
   Europa zal tot de orde moeten worden geroepen, via de politiek en via de rechtspraak, vrees ik. Geen van beiden een makkelijke weg.

   • Erik zegt:

    Ellen, dat ben ik met je eens. Maar tot dat moment moet je toch wat als consument. De drie grootbanken accepteren stortingen tot 15,000,- van particulieren dus je komt er mee weg voor de kleine privé zaken. Een andere optie is nog om zaken via CC of PayPal te betalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s