Verzekeringstussenpersonen tobben met de Wwft

Op Amweb verscheen een bericht van Robert Paling met als titel “Kleine kantoren kunnen niet voldoen aan regels tegen witwassen en terreur” waaruit blijkt dat verzekeringstussenpersonen tobben met de naleving van de Wwft.

Bureau DFO is in een door Amweb gelezen nieuwsbrief kritisch over de verwachtingen die toezichthouder AFM heeft van financieel advieskantoren. Het gaat hier dan om verzekeringstussenpersonen die bemiddelen in levensverzekeringen. Het bureau pleit voor een database waarin de tussenpersonen kunnen nagaan of hun klant een crimineel is, in beschaafd Nederlands: of de klant een ‘rode’ of een ‘groene’ kaart krijgt.

Zou de overheid een keer belangstelling krijgen voor de praktische uitvoerbaarheid van de Wwft? We gaan zien waar het naar toegaat.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s