Tegenmacht nodig in de Nederlandse politiek | Marc Chavannes in voorpublicatie

Niet toevallig vlak voor Prinsjesdag maakte journalist Marc Chavannes zijn zorgen over de Nederlandse politiek bekend in een bericht “Zo glipt de democratie door onze vingers – en zó vormen we een tegenmacht“. In het artikel, dat hij ook voorleest, spreekt hij zijn zorgen uit over het afglijden van de Nederlandse politiek.

De Haagse ambtelijk-politieke bubbel is steeds minder gediend van advies en tegenspraak. Het parlement verliest zijn functie. De rechtspraak raakt bekneld. Tijd voor tegenmacht!

Het artikel is een voorpublicatie uit het boek ‘Dit was het nieuws niet’.


Aanvulling 21 september 2018
Simone Peek schreef op 19 september 2018 een opinie onder de titel “Op zijn tijd woorden hebben met een toezichthouder is zo gek nog niet“, waarin ze bepleit dat ook in de financiële sector de discussie met de overheidstoezichthouders wordt aangegaan.


Aanvulling 18 oktober 2018
In de nieuwsbrief van 18 oktober 2018 van iBestuur wordt het artikel van Rejo Zenger aangekondigd, “Openstaan voor kritiek“, met als intro: “De politie experimenteert met nieuwe technologie. Op zich is daar niets mis mee, maar dan moet het ook openstaan voor kritiek en geen moeilijke vragen onbeantwoord laten.“.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d. en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s