Maxim Februari schrijft regelmatig over de digitale slavernij die er aan komt, zoals in het artikel “De overheid ziet u en vult straks uw stembiljet in”. Onlangs is een boek van hem uitgekomen met de vreemde titel ‘klont‘. Volgens de boekbespreking staat dat woord voor een digitaal tumorgezwel dat de mensheid bedreigt.
Intussen is de wereld nog steeds vol van techgelovigen die denken dat de hemel is aangebroken als alles gedigitaliseerd is. Daar worden vele mooie artikelen over geschreven.
Volgens Naughton moeten we als Luther een plakkaat spijkeren op de zware houten deur van de techkerk. Lewis laat weten dat in silicon valley de kenners voorzichtig zijn geworden met de techspeeltjes. En zo is er veel meer. Maar of er een serieuze tegenbeweging komt, is de vraag.
Meer informatie:
- Why we need a 21st-century Martin Luther to challenge the church of tech, John Naughton, The Guardian, 29 oktober 2017
- ‘Our minds can be hijacked’: the tech insiders who fear a smartphone dystopia, Paul Lewis in The Guardian, 6 oktober 2017.
- Boek Maxim Februari bij de uitgever: Klont. Boekbespreking: Niet eerder verpakte Maxim Februari zijn boodschap zo geestig als in Klont, Persis Bekkering. Berichten op dit blog waarin Februari wordt genoemd.