“NOAB-kantoren moeten toe naar een systeem van beveiligde communicatie” | interview met NOAB over IT administratiekantoren

In het tijdschrift Activa van de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingkundigen (NOAB) verscheen een door Hans Pieters geschreven interview waarin ik aan het woord ben over de juridische kant van beveiliging van de gegevens aanwezig bij belastingadvies- en administratiekantoren. In het interview komen onder meer de juridische zorgplicht van de dienstverlener en de beveiligingseisen van de privacy regelgeving aan de orde. Het interview sluit met de conclusie dat administratiekantoren toe moeten naar een systeem van beveiligde communicatie met hun cliënten en derden.

Meer informatie:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s