Internationaal juristencongres der Lage Landen “Recht en Taal”

In een tijd dat het Nederlands steeds minder belangrijk wordt als juridische taal, organiseren de de Nederlandse Juristen-Vereniging en de Vlaamse Juristenvereniging samen een congres over ‘Recht en Taal’.

De NJV schrijft in de uitnodiging:

Nederlandstalige juristen uit de hele wereld komen bijeen om van gedachten te wisselen over de rol van (de Nederlandse) taal ten aanzien van de kenbaarheid en begrijpelijkheid van het recht. Aandacht wordt besteed aan uiteenlopende onderwerpen als de relevantie van de vele taalversies van Europese regelgeving, taalbeleid in en buiten de rechtbank, juridisch taalgebruik en minderjarigen, de positie van vertalers en tolken en de talige rechtscultuur in een multiculturele samenleving.

Zie over het onderwerp ook het interview met de voorzitters van de twee verenigingen: ‘Juristen vertonen een eigenaardige cocktail van conservatisme en veranderingsdrang’.

Het evenement vindt op 25 en 26 september 2017 plaats in Antwerpen.

Meer informatie:
aankondiging op de NJV-site; zie voor aanmelding en programma deze pagina.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Europa, Juridisch diversen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s