Maurits Barendrecht, Folkert Jensma, Fred Hammerstein en de Nederlandse rechtsstaat

Onlangs kwam een rapport van HiiL in het nieuws, onder de titel “Is de rechtsstaat er voor de burger?“. Een van de auteurs is Maurits Barendrecht, van 1982 tot 1997 advocaat bij het grootste advocatenkantoor van Nederland, dus met lange ervaring in het luxe-segment van de juridische dienstverlening.

Het rapport van HiiL is niet onomstreden.

Fred Hammerstein is van mening dat de stelling van HiiL dat de rechtsstaat slecht zou zijn voor de burgers regelrechte demagogie en kletskoek is. Hammerstein vindt dat het rapport onder een verkeerde kop is uitgebracht, aangezien het over de juridische dienstverlening gaat (en dat is iets anders dan de rechtsstaat). Zijn slotconclusie is vernietigend:

Het [rapport] biedt geen basis om de problemen van nu en van de toekomst goed te doordenken. En wat het ergste is: het rapport bevat geen enkele bruikbare oplossing. Over de rechtsstaat gaat het trouwens helemaal niet.

Dus: lees het HiiL rapport zodat je er iets van kunt vinden.

Meer informatie:

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s