Nieuwe wereldwijde persoonsgegevens database

Op dit moment ontstaan wereldwijde verzamelingen van persoonsgegevens die iedere wereldburger in detail in kaart brengen. Naast Google en Facebook houden tal van andere bedrijven zich hier mee bezig.

Één van die bedrijven blijkt ook Oracle te zijn, aldus een artikel van Blair Hanley Frank in CIO onder de titel “Jouw data is eigendom van Oracle – en je wist het niet” met de subtitel “Miljarden profielen in één obscure database“. Volgens de auteur is het bijzondere aan deze database dat consumenten en bedrijven niet weten dat hun internetgedrag wordt opgeslagen met de bedoeling die data te verkopen.

Oracle is een wereldwijde speler die niet alleen in de digitale advertentiebusiness (‘adtech’) actief is, maar ook onder meer CRM software en cloudoplossingen aan bedrijven verkoopt.

 


Aanvulling 13 juli 2020
Lees over Oracle en BlueKai het artikel bij TechCrunch over een ferm datalek: Oracle’s BlueKai tracks you across the web. That data spilled online, 19 juni 2020, met onder meer “Tech giant Oracle is one of a few companies in Silicon Valley that has near-perfected the art of tracking people“.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s