Financiering van de rechtspraak door middel van objectieve onderbouwing van een te lage prijs

Lezenswaardig is het artikelHoe rechtsstatelijk is de financiering van de Rechtspraak?“, geschreven door Rick Robroek, wetenschappelijk medewerker vakgroep Strafrecht RUG en rechter-plaatsvervanger rechtbank Amsterdam.
Strekking van zijn artikel: hoewel de rechtspraak geen blanco cheque hoeft te krijgen, dient de rechtspraak wel voldoende middelen te krijgen om in staat te worden gesteld het werk zo goed mogelijk te doen.

Ook over de financiering van de rechtspraak gaat dit artikel door Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak onder de titel “Maatschappelijk effectieve rechtspraak“. Onrustbarend is dat er over de financiering wordt gesproken alsof er broodjes worden verkocht. Het artikel begint met:

De Raad voor de rechtspraak en de Minister van Veiligheid en Justitie zijn het voorlopig eens geworden over de prijzen die gelden voor het rechterlijk werk in de jaren 2017 tot en met 2019.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Procesrecht, rechtspraak en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s