Digitaal stemmen bij Rotterdams referendum is ‘dom en onveilig’ | Ronald Prins

De gemeente Rotterdam, het digitale zorgenkindje waar ik al vaker over schreef, is nu in het nieuws omdat de gemeentelijke politici hebben bedacht dat er digitaal kan worden gestemd.
In de Volkskrant verscheen het artikel Digitaal stemmen bij Rotterdams referendum is ‘dom en onveilig’, waarin auteur Huib Modderkolk de kritiek beschrijft van Ronald Prins, de bestuurder van het gezaghebbende digitaal beveiligingsbedrijf Fox-IT.

Zo even heb ik nog even gekeken: de gemeente lijkt hier nog niet op gereageerd te hebben.

Andere berichten over dit referendum:

Aanvulling 6 juli 2016

Gemeente Rotterdam op Twitter:

André Koot schreef gisteren op LinkedIn:

Het grootste probleem is het fundamentele oude probleem van DigiD: er is geen enkele (lees: geen enkele) garantie dat de gebruiker van het DigiD ook de persoon is die rechtmatig het DigiD zou moeten bezitten. Zolang er geen deugdelijke verificatie is van de DigiD eigenaar, is elke discussie over veiligheid (complexe wachtwoorden, sms-authenticatie, encryptie van de verbinding, beschikbaarheid van de inlogfunctie) een nutteloze discussie. En dat principiële aspect mis ik in het interview met Ronald Prins.

Ook Jan van Dijk, een hoogleraar waar Trouw mee sprak, is tegen de digitale versie van het Rotterdamse referendum, lees het artikel in Trouw door Hans Marijnissen.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s