Nieuwe website Tuchtraad Financiële Dienstverlening (Assurantiën)

Het Verbond van Verzekeraars maakte op de site bekend dat de tuchtraad een nieuwe website heeft.

Nieuwe website voor de Tuchtraad

De Tuchtraad Financiële Dienstverlening (Assurantiën), die een oordeel velt over klachten over de verzekeringsbranche, heeft een eigen website gelanceerd. Met deze nieuwe website benadrukt de Tuchtraad zijn onafhankelijke rol. Op de website is informatie te vinden over de raad, en worden ook alle uitspraken gepubliceerd.
De verzekeringsbranche vindt dat klachten over verzekeraars zo goed mogelijk moeten worden opgelost. Consumenten kloppen daarvoor uiteraard eerst aan bij hun verzekeraar, maar uiteindelijk kan de klacht terechtkomen bij de Tuchtraad Financiële Dienstverlening (Assurantiën). Bijvoorbeeld via de verzekeraar, advocaat of de Ombudsman Pensioenen.

Onafhankelijkheid
De Tuchtraad toetst de klachten op basis van bindende zelfregulering van het Verbond. Dat zijn regels die de verzekeringsbranche voor zichzelf heeft opgesteld. Voorzitter mr. Els Wesseling-Van Gent: “De Tuchtraad wil ervoor zorgen dat leden van het Verbond zich zorgvuldig en fatsoenlijk gedragen. Daar heeft de hele branche belang bij, want klachtwaardig gedrag van één lid straalt af op de rest. Krijgen we een klacht, dan beoordelen we die onafhankelijk. Met deze nieuwe website, los van de website van het Verbond, brengen we die onafhankelijkheid nog eens extra onder de aandacht.”

Meer weten? Ga direct naar de nieuwe website. Daar zijn ook alle uitspraken te vinden die de Tuchtraad de afgelopen jaren heeft gedaan.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Contractenrecht, privaatrecht algemeen, Financieel recht, onder meer Wft, Wtt en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s