BZK: “Ook topsalarissen in de zorg, woonsector en wetenschappelijk onderwijs met ruim €50.000 naar beneden gebracht”

Enige tijd schreef ik het artikel “Wet normering topinkomens staat nooit stil“. Die kop is nog steeds waar.

Nieuwe sectorale normen

Uit een bericht van het ministerie van binnenlandse zaken onder de titel “Ook topsalarissen in de zorg, woonsector en wetenschappelijk onderwijs met ruim € 50.000 naar beneden gebracht” blijkt dat de nieuwe sectorale normen zijn vastgesteld.

Evaluatie WNT

Voorts kondigt het ministerie in hetzelfde bericht aan dat in december 2015 de evaluatie van de wet openbaar zal worden gemaakt, drie jaar na de inwerkingtreding. Deze wetsevaluatie wordt meegenomen in de verdere voorbereiding van wetgeving om de reikwijdte van het bezoldigingsmaximum uit te breiden.

Ik ben benieuwd of in deze evaluatie ook de vele kritiek wordt meegenomen, die er is bij de mensen die praktisch met de WNT moeten werken, zoals de rechtspersonen die onder de WNT vallen en de accountants die de naleving van de WNT moeten auditen.

WNT-expertgroep Pellicaan Advocaten / Mazars

Om zorgvuldig en deskundig met de WNT om te gaan en cliënten goed van dienst te kunnen zijn, heeft Pellicaan Advocaten samen met Mazars een WNT-expertgroep gevormd. Zie voor informatie deze pagina op de Mazars site.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuursrecht, Rechtspersonenrecht, Wet Normering Topinkomens en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s