Directeur die twee schoolbesturen leidt

Af en toe roepen de koppen van berichten op www.rijksoverheid.nl bij mij grote vraagtekens op. Dit keer is dat het volgende bericht over beantwoording door een minister van kamervragen: “Beantwoording Kamervragen over een directeur die twee schoolbesturen leidt“.

Voor een jurist is deze titel bizar: het bestuur geeft leiding aan de organisatie en kan taken uitbesteden aan het personeel. Ook bij scholen zou dat zo moeten zijn. Veel scholen hebben de rechtsvorm stichting, met een statutair bestuur en een directeur die werknemer is (dus geen statutair bestuurder) en die de dagelijkse leiding heeft over de organisatie.

Dus ben ik het antwoord op de kamervragen maar eens gaan lezen. Dat levert echter geen verheldering op, het gaat eigenlijk over iemand (de directeur) die voor 66 uur per week wordt uitbetaald. Misschien heeft het er mee te maken dat in het onderwijsveld de begrippen ‘schoolbestuur’ en ‘school’ door elkaar worden gebruikt.

Is er een jurist uit het onderwijsveld die dit kan duiden? Ik hoor graag.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Bestuur en toezicht bij rechtspersonen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s