“Vereenvoudigde vaststelling” van de jaarrekening houdt de gemoederen bezig (artikel 210 lid 5 BW2)

Bij de invoering van de flex-bv is ook een “vereenvoudigde vaststelling” van de jaarrekening geïntroduceerd. Dit is niet alleen van belang voor dga-situaties, maar ook bij concernvennootschappen waarbij de enig aandeelhouders tevens bestuurder is. In mijn flex-bv weblog is al een aantal malen aandacht besteed aan de problemen rondom deze “vereenvoudigde vaststelling”, die vooral accountants bezig houdt en bij notarissen minder bekend is.
Inmiddels is wordt er door middel van een reparatiewet een wijziging voorgesteld, zie dit bericht op mijn flex-bv weblog. Het is echter te betwijfelen of dat een geslaagde poging is, zie het artikel van Anton Dieleman voor AccountancyNieuws van 22 november 2013 onder de titel “Vereenvoudigde vaststelling jaarrekening wordt nog complexer” en zijn recente artikel voor accountant.nl. Wessel Bosse denkt anders over ondertekenen en opmaken van de jaarrekening, blijkens dit artikel. Het wordt dus tijd voor duidelijkheid. Zou de wetgever er voor willen zorgen?

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Flexibilisering van het bv-recht, Jaarverslaggeving, Rechtspersonenrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op “Vereenvoudigde vaststelling” van de jaarrekening houdt de gemoederen bezig (artikel 210 lid 5 BW2)

  1. Hallo Ellen,
    er is ook nog een ”voegingswet” waarin is geregeld dat kleinere bedrijven hun fiscale grondslagen mogen gebruiken voor hun commerciële jaarrekening, ter vereenvoudiging van de administratie. Meerdere vereenvoudigingsregels naast elkaar maakt de zaken natuurlijk op zichzelf al weer complex. ”Welke vereenvoudigingsregel gaan we kiezen?”

    Jos Peters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s