Bij handelsregister ingeschreven ‘stille maatschap’ is niet langer stil

Sinds enige tijd deelt de Kamer van Koophandel op haar website mee dat stille maatschappen met een onderneming zich moeten inschrijven in het handelsregister. Dit is gebaseerd op een wijziging in een beleidsregel inzake het ondernemingsbegrip in het handelsregister. Consequentie van inschrijving is dat de ‘stille maatschap’ niet langer ‘stil’ is, waaraan allerlei consequenties zijn verbonden.
Ik schreef hier een artikel over onder de titel “Bij handelsregister ingeschreven ‘stille maatschap’ is niet langer stil“. Dit artikel is op 30 september 2011 in AccountancyNieuws verschenen. Kijk hier voor het artikel (pdf-bestand).
De complete editie van de AccountancyNieuws van 30 september 2011 kan op de website van AccountancyNieuws worden geraadpleegd.

Later toegevoegd, vermeldingen van het artikel:

  • Melding op PleinPlus van het artikel: html
  • Dirk de Lange besteedde in zijn LinkedIn groep omstreeks november 2011 ook aandacht aan dit onderwerp, lees zijn bericht

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/
Dit bericht werd geplaatst in Kamer van Koophandel, Personenvennootschap en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s