Is de Limited Liability Partnership alternatief voor de nieuwe personenvennootschap?

Niet iedereen is even blij met de wetsvoorstellen inzake het personenvennootschapsrecht. Wellicht dat ondernemers die nu een vennootschap onder firma of maatschap hebben overstappen naar de besloten vennootschap of coöperatie.

Sommigen, waaronder D. Plaggemars (in zijn artikel in Advocatenblad nr. 8, 10 juni 2011, blz. 24) betogen dat de Engelse LLP (Limited Liability Partnership) een aantrekkelijke rechtsvorm is voor degenen die niet langer door middel van een personenvennootschap naar Nederlands recht willen opereren. In de op 15 augustus 2011 geplaatste samenvatting van dit artikel (Scherp in Notariaat) worden de voordelen van de LLP samengevat (onder meer de beperkte aansprakelijkheid van de vennoten) en wordt ook aangegeven wat op hoofdlijnen de formaliteiten zijn. De vraag is wel of een LLP aantrekkelijk is als er niet ook activiteiten in Engeland en de rest van Europa zijn. Want voor het in stand houden van deze rechtsvorm moet zowel assistentie in Nederland als in Engeland worden gezocht.

Er zijn allerlei aanbieders op de markt die voorspiegelen hoe interessant de LLP is, zonder aandacht te besteden aan de nadelen. Het is belangrijk dat u nagaat of de LLP voor uw situatie geschikt is. Goed advies voorafgaand aan de keuze voor de LLP is van groot belang.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Flexibilisering van het bv-recht, Personenvennootschap, Rechtspersonenrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s