Vanaf 1 juli 2011 meer zaken naar de kantonrechter / juridisch advies blijft belangrijk

Door een wetswijziging kunnen vanaf 1 juli 2011 meer zaken aan de kantonrechter worden voorgelegd. Zie voor een overzicht van de wijzigingen dit bericht. Op de site van de Nederlandse rechtspraak is ook informatie te vinden over welke rechter welke soort zaak behandelt. Degenen die te maken krijgen met een procedure, kunnen op de site van de Nederlandse rechtspraak nuttige inleidende informatie vinden.

Juridisch adviseur blijft belangrijk

Dat meer zaken aan de kantonrechter kunnen worden voorgelegd, betekent onder meer dat er vaker zonder advocaat of een andere juridische adviseur geprocedeerd kan worden. Dat is echter niet altijd verstandig. Procederen is een vak apart; als uw belang groot is (bijvoorbeeld bij arbeidszaken of als de zaak uitstraling heeft) is het toch verstandig om een deskundige te raadplegen. Nu advocatenbijstand niet verplicht is, zijn er andere assistentiemogelijkheden, bijvoorbeeld dat de advocaat uw verweerschrift of conclusie van antwoord nakijkt.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Procesrecht, rechtspraak en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s