Eerste Kamer behandelt de wetsvoorstellen personenvennootschappen, voorlopig verslag uitgebracht

Voor het Nederlandse ondernemingsrecht zijn de wetsvoorstellen inzake de personenvennootschap van groot belang. Het ziet er naar uit dat deze wetsvoorstellen met ingang van 1 januari 2012 in werking zullen treden.

De “personenvennootschap” is de opvolger van wat nu “vennootschap onder firma”, “maatschap” en “commanditaire vennootschap” heten. (Er zal ook een commanditaire personenvennootschap zijn.)

Het eerste wetsvoorstel inzake de personenvennootschap is op 25 januari 2005 aangenomen door de Eerste Kamer. Zie over de parlementaire geschiedenis het overheid.nl dossier en het dossier bij de Eerste Kamer.

De Invoeringswet titel 7.13 Burgerlijk Wetboek, het tweede wetsvoorstel inzake personenvennootschappen, ligt op dit moment bij de Eerste Kamer. De laatste activiteit was op 22 april 2011 toen de vaste commissie van justitie vergaderde. Het voorlopig verslag is op overheid.nl gepubliceerd. Uit dit verslag blijkt dat de kamerleden een groot aantal vragen hebben gesteld. Dit wetsvoorstel zal samen met het andere wetsvoorstel inzake personenvennootschappen en de twee flexbv wetsvoorstellen door de Eerste Kamer worden behandeld. Het hele overheid.nl dossier van het tweede wetsvoorstel kan op dit adres worden geraadpleegd.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Modernisering ondernemingsrecht, Personenvennootschap en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s