Strengere aanpak fraudeurs in het kader van het insolventierecht kost geld

Er wordt gevraagd om een toezichthouder voor faillissementsfraude en om meer gecoördineerd optreden. Echter, het grote probleem bij bestrijding van fraude is simpelweg geld. Er kunnen wel nieuwe doelen worden gesteld en nieuwe samenwerkingsvormen worden aangegaan. Maar uiteindelijk gaat het niet alleen om de goede bedoelingen, maar ook om het budget dat er is.

Enkele berichten over bestrijding van faillissementsfraude:

  • Toezichthouder voor faillissementsfraude, Siem Eikelenboom, 10 mei 2011, Het Financieele Dagblad. Intro: De aanpak van faillissementsfraude schiet tekort. Die is te versnipperd en vindt pas plaats als een bedrijf al bankroet is. Er moet daarom een nieuwe toezichthouder komen die zich vooral richt op preventie.
  • Nieuwe aanpak faillissementsfraude, Siem Eikelenboom, 10 mei 2011, Het Financieele Dagblad. Intro: Rechters, curatoren, Belastingdienst, KvK en mkb juichen nieuw plan tot nauwere samenwerking bij fraudebestrijding toe.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft, Insolventierecht en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s