Schriftelijk bericht van directie aan rvc over strategisch beleid en risicosysteem

Veel directies van besloten vennootschappen met een raad van commissarissen (rvc) kennen artikel 2:251 lid 2 Burgerlijk Wetboek niet. Dat schrijft voor dat de directie ten minste een keer per jaar de raad van commissarissen schriftelijk op de hoogte stelt van de hoofdlijnen van het strategisch beleid, de algemene en financiële risico’s en het beheers- en controlesysteem van de vennootschap.

Ter voorkoming van het risico van bestuurdersaansprakelijkheid, doen statutair directeuren van besloten vennootschappen er goed aan dit voorschrift wel na te leven. Het biedt ook een uitstekende gelegenheid om de rvc bij het strategische beleid en met het beheers- en controlesysteem te betrekken.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Rechtspersonenrecht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s