Digitaliseringsnieuws van het Rathenau Instituut

Degenen die zich voor onze digitale toekomst interesseren en voor de vraag of er dan nog ruimte is voor mensen, doen er goed aan de publicaties van het Rathenau Instituut te volgen. Het instituut heeft een nieuwsbrief waarop een e-mail abonnement kan worden genomen, zie aan de voet van de voorpagina.

Recent nieuws gaat onder meer over de maakbaarheid van het leven, versterking van de democratie en zorgvuldige omgang met data in de energietransitie.

In het laatstgenoemde artikel schrijft men onder meer:

Tegenover de kansen die digitale technologie en data bieden voor de energietransitie, staan zorgen over bijvoorbeeld de zeggenschap van burgers over hun gegevens, de cyberveiligheid van de energievoorziening en de verdeling van lusten en lasten van een datagedreven energiemarkt.

Na alle cybersecurity schandalen in de energiesector (zie energiebedrijven en AVG) is er alle aanleiding om de ontwikkelingen met argusogen te volgen.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s