Kritiek op de coronapas die VWS zo graag wil invoeren

Het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) is bezorgd over de kabinetsvoornemens inzake de coronapas (2G-variant). In de nieuwsbrief die zij vandaag verzonden, wijzen zij op het kritische advies dat zij op 29 november jl. bekend maakten (het volledige advies staat in de brief). Daarin zeggen zij de inbreuk op fundamentele rechten (discriminatie van ongevaccineerden) alleen gerechtvaardigd is als de maatregelen noodzakelijk en proportioneel zijn. Dat dit het geval is, is niet aangetoond. NJCM citeert het OMT:

De organisatie wijst er op dat ook gevaccineerden het virus kunnen verspreiden en dat onvoldoende is gebleken dat de 3G-versie van de coronapas effect sorteert en benadrukt dat vaccinatie niet zo maar iets is:

 

Meer details zijn in de brief te vinden.

 

Andere kritiek op onderbouwing coronapas

Over de onderbouwing van de coronapas is het nodige te doen. Lees het advies van de Raad voor de rechtspraak en van het advies van de Begeleidingscommissie Digitale Ondersteuning Bestrijding Covid-19.

Lees Pieter Omtzigt die aandringt op openheid over de cijfers en die waarschuwt voor onvoldoende onderbouwde acties:

 

 

 

 

 

Intussen blijft het ministerie van VWS een eindeloze serie stukken produceren, via dit overzicht te vinden. Op 3 januari tel ik zeven corona-documenten. Hopelijk raakt men desondanks niet het spoor bijster.

Waar het om gaat: vergaande maatregelen die tot segregatie kunnen leiden, horen een uitmuntende onderbouwing te hebben.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s