5e Nationale Privacy Conferentie door Privacy First en ECP | 28 januari 2022

Op vrijdag 28 januari 2022, de Dag van de Privacy, organiseert ECP in samenwerking met Privacy First de 5e Nationale Privacy Conferentie in de vorm van een webinar.Over de inhoud is op de site van ECP het volgende te vinden:

Deze editie heeft als overkoepelend thema: Privacy is grensoverschrijdend. De rol van Europa hierin is van groot belang. Wat staat ons te wachten?

Vragen die aan bod komen zijn o.a.: Hoe moeten we vanuit privacy oogpunt omgaan met Artificial Intelligence? Hoe kunnen organisaties zich voorbereiden op de privacy-toekomst, maar ook hoe kunnen we in Europa onze invloed laten gelden? Deze en andere vragen komen aan bod. Daarnaast reikt Stichting Privacy First weer de jaarlijkse Nederlandse Privacy Awards uit.

Meer informatie en het programma volgt binnenkort!

 

Onderwerpen als databescherming, digitaal zelfbeschikkingsrecht en privacy zijn voor zowel burgers als midden- en kleinbedrijf van groot belang.

Over de organisatoren:

  • ECP Platform voor de Informatiesamenleving is een door deelnemers, onder meer brancheorganisaties en overheidsinstanties, gefinancierde platformorganisatie, in het verleden opgericht door VNO-NCW.
  • Privacy First is een not-for-profit-organisatie op het gebied van privacy en andere grondrechten, gefinancierd door donateurs, sponsoring door fondsen en opbrengsten van projecten (dat zullen waarschijnlijk subsidies zijn). Uit de jaarrekening 2020 blijkt dat in de jaren 2020 en 2019 meer dan de helft van de baten afkomstig is van donaties. Privacy First heeft de steun van het publiek nodig, dus doneer!

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, ICT, privacy, e-commerce en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s