Op corona gebied valt er op 17 maart niets te kiezen

Jammer genoeg valt er volgende week op corona-gebied niets te kiezen. Stemmen op Forum heeft geen zin, aangezien zij niet over competente bestuurders of politici beschikken. Stemmen op de partij zonder leden is een stem voor de dictatuur, dus daar schiet niemand wat mee op.

Het huidige corona-beleid is een product van VVD en CDA, zodat het mij een goede zaak lijkt als deze partijen een keer naar de kant worden gestuurd en andere middenpartijen het mogen proberen. Zij zouden hun kracht kunnen tonen door het volgende voor te staan:

  • Benoeming van een clevere crisismanager met politiek gevoel tot minister van gezondheid. Met als voorwaarde dat het iemand is die er voor zorgt dat de medische deskundigen alleen op hun eigen terrein advies geven en vervolgens alle andere aspecten (zoals de gezondheidsschade dóór de corona-maatregelen en de economische schade) goed worden mee gewogen.
  • Afschaffing van alle maatregelen waarvan niet is aangetoond dat zij bijdragen aan de inperking van de verspreiding van het virus, zoals de avondklok en beperkingen in de buitenlucht (met sport, bewegen, enzovoorts), met name buiten de bebouwde kom.
  • Onderzoek naar zinvolle wijzigingen. Zoals onderzoek naar de verspreiding van het virus in de buitenlucht, inclusief openstelling van alle buitenterrassen.
  • Regelgeving waarmee corona-discriminatie wordt tegengegaan. Dus een verbod op het eisen van vaccinatie en/of testbewijs op plaatsen waar geen noodzaak is (zoals kantoren) of waarvan de toegankelijkheid essentieel is (bijvoorbeeld winkels).
  • Betere communicatie over de effectiviteit van vaccinatie en de bijwerkingen daarvan, zodat de zorgen van mensen die angstig zijn voor vaccinatie en vrezen dat zij proefkonijn zijn beter kunnen worden weggenomen. Openheid over de aan vaccinatie verbonden nadelen en risico’s. De angst voor vaccinatie is volledig terecht, nu het experimentele middelen zijn en het goed mogelijk is dat sommige mensen schade ondervinden.

Welke politieke middenpartij durft een weerwoord te geven?

Aanvulling 1 april 2021
Lees Maxim Februari, die op 30 maart jl. schreef: Ruttes coronabeleid is een claim op absolute macht. Met onder meer:

Je kunt best begrip opbrengen voor het bestuurlijke verlangen een nieuw virus te bezweren met telramen en regulering. Zelf ben ik ogenblikkelijk overstag gegaan voor de crisismaatregelen: ik ben nu eenmaal geboren om te volgen in plaats van te leiden. Maar het probleem van de chronische crisisstemming is wel dat de crisisaanpak binnenkort automatisch de standaardaanpak wordt. Het opsluiten van de gehele bevolking wordt dan een simpele manier om problemen te voorkomen. Goed idee? Nee.
Neem de avondklok. Niet alleen handig om besmettingen tegen te gaan. Sluit je iedereen op, dan nemen inbraken immers ook af. Verbied je iedereen de weg op te gaan, dan vallen er geen doden in het verkeer. Zullen we de avondklok dus ook maar invoeren voor beleidsdoelen op het gebied van criminaliteit? Een lockdown ten behoeve van de verkeersveiligheid? Waarom niet, waarom wel? Moeten we niet eens over onze omgang met risico’s praten? Hoe legitimeer je de inperking van grondrechten en onder welke condities heffen we alle maatregelen weer op – dat zijn geen onbelangrijke vragen.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s