Hertz tegen Accenture

Over software ontwikkeling wordt regelmatig geprocedeerd, maar de dagvaarding kom je niet zo vaak tegen op internet.
In het geschil tussen autoverhuurder Hertz en IT-bedrijf Accenture is dat anders. In een artikel van The Register wordt gemeld dat Hertz een procedure tegen het IT-bedrijf is gestart. Liefhebbers van juridische stukken lezen kunnen hun hart ophalen aan de ‘complaint’ die Hertz heeft ingediend.

Daarin schrijft Hertz dat het behoefte had aan een “a world-class technology services firm” en dat zij dachten met Accenture zo’n firma gevonden te hebben. De werkelijkheid bleek anders. Accenture’s werk “was seriously deficient in multiple respects“. Het bedrijf bleek geen ‘responsive‘ site te kunnen maken (overigens zijn momenteel heel veel sites niet responsive, maar alleen geschikt voor smartphones). Het mankeerde ook op allerlei andere punten, zo was het IT-bedrijf niet bedreven in java: “Accenture’s Java code did not follow the Java standard, displayed poor logic, and was poorly written and difficult to maintain“.

De conclusie van Hertz is “Accenture Failed and Refused To Deliver What It Had Promised“. Hertz vordert dat wordt vastgesteld dat Accenture wanprestatie heeft gepleegd en schadevergoeding moet betalen:

2. Enter judgment awarding Hertz all of the damages that it has incurred as a proximate result of Accenture’s breaches.
3. Enter judgment awarding Hertz its actual damages as a result of Accenture’s unfair and deceptive acts.
4. Enter judgment awarding Hertz its attorneys’ fees and costs pursuant to F.S.A. §501.201.

Er wordt om een jury procedure gevraagd. Ik ben benieuwd wat er uit komt.

 

Meer informatie:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce. Bookmark de permalink .

Een reactie op Hertz tegen Accenture

  1. numoquest zegt:

    Dat gaat Hertz winnen. Zij hoeven alleen maar aan te tonen dat Accenture iets aan het verkopen is waar zij geen verstand van hebben: Digitale automatisering. Wij waarschuwen professionals in de digitale automatisering al een paar jaar dat er zaken zullen gaan komen waar de contracten ondersgeschikt zullen zijn.

    Juridisch kunen die natuurlijk best sluitend zijn. Wij hebben de advocaat van Hertz dan ook geadviseerd het contract te laten voor wat het is maar te focusen op het gegeven dat Accenture niet weet wat digitaal automatiseren is, maar dat wel als product/dienst/service in de markt zet, maar het niet kan waarmaken.

    Hertz als klant, is in een ondergeschikte, maar vooral ook nooit geinmstrueerd door Accenture op een bepaalde manier naar materie digitaal automatiseren te kijken. Accenture heeft een verwachting gecreeerd, toezeggingen gedaan, die zij niet waar hebben weten te maken. Accenture zal ongetwijfeld wel naar het contract verwijzen, alleen is dat contract niet langer leidend.

    Het gegeven dat Accenture, diens professionals, niet weten wat digitaal automatiseren is, het wel als zodanig verkopen. Dat gaat met een jury hardstikke goedkomen, voor Hertz dan wel te verstaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s