Domme sleutels

Mensen wordt wijs gemaakt dat IT slim is en al onze problemen zal oplossen.

Dat dit niet waar is, wordt geïllustreerd door ‘slimme’ apparaten die helemaal niet slim, maar digitaal lek als een mandje zijn. Één van de laatste schandalen betreft de ‘slimme’ sleutels van dure auto’s. Zie daar over onder meer:

Als ik met IT-experts spreek, vertellen zij me dat software per definitie vol met fouten zit. Voor de burger wordt het leven steeds gevaarlijker naar mate de dwang om de brakke IT te gebruiken groter wordt.

Maatregelen
Dus het wordt tijd dat iedere burger scholing krijgt in digitaal veiligheidsmanagement, iets wat verder gaat dan goede wachtwoorden of tweefactorauthenticatie. En het wordt tijd voor harde juridische en andere maatregelen tegen degenen die de brakke digitale producten leveren.

Over dit onderwerp schreef ik al eerder, zie de tags Internet of Stupid Things en internet of things.


Aanvulling 18 december 2018
Lees over het internet van domme dingen ook “Het Internet of Things is stom“.

Aanvulling 8 augustus 2019
Nieuw bij Golem: ADAC: Keyless-Go bietet Autofahrern keine Sicherheit, 6 augustus 2019. Intro: “Der ADAC und der ÖAMTC haben Keyless-Go-Systeme zahlreicher Autohersteller getestet und sind zu einem ernüchternden Ergebnis gekommen. Nur vier Modelle haben sich nicht knacken lassen.”

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s