Bestrijding van zorgfraude | “mensonterende toestanden”

In zijn introductie op de nieuwsbrief iBestuur van 23 augustus jl. haalt Peter Lievens flink uit naar de overheidsplannen om zorgfraude te bestrijden:

Krijgen we dan weer van die mensonterende toestanden zoals eerder met de Fraudewet, waarbij mensen die zich van geen kwaad bewust waren, torenhoge boetes moesten betalen voor vermeende fraude met uitkeringen?

en

Bovendien lijkt zorgfraude een relatief probleem: in 2015 werd op een zorgbudget van 73 miljard voor 11 miljoen aan fraude gepleegd: 0,015 procent. Bijna 10 miljoen daarvan werd dan nog eens ten onrechte gedeclareerd door zorgaanbieders en malafide tussenpersonen. Waarschijnlijk hebben we hier de eerlijkste patiënten van de hele wereld.

iBestuur publiceert lezenswaardige nieuwsbrieven, online hier te raadplegen. Aanmelding voor de e-mail nieuwsbrief kan via deze pagina.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Fraude, witwasbestrijding, Wwft en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s