NJCM | seminar 18 januari 2018 | Privacy in de Algemene Verordening Gegevensbescherming, een zegen of een vloek?

Op 18 januari 2018 organiseert mensenrechtenorganisatie NJCM in Den Haag (15.30 – 17.30 uur) een seminar over privacy in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Gespreksleiders zijn Bram van Lieshout en Jerre Perenboom, beiden lid van de NJCM werkgroep Europees Recht. Als sprekers treden op mevrouw Diana Comijs (functionaris gegevensbescherming bij het ministerie van Buitenlandse Zaken), David Korteweg (Bits of Freedom) en twee privacyspecialisten van een Big 4 accountantsorganisatie, Nathalie McNabb en Shay Danon.

De intro op de NJCM pagina luidt:

Vanaf aankomend voorjaar wordt de veelbesproken Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing in de hele Europese Unie. De verordening is bedoeld om persoonsgegevens en daarmee de privacy te beschermen, maar er is veel kritiek. Enerzijds vragen critici zich af of de verordening wel voldoende onze privacy beschermt. Anderzijds bestaan er zorgen over de nieuwe verplichtingen voor bedrijven en andere organisaties die gegevens verwerken.

Het NJCM organiseert 18 januari 2018 een seminar over de aankomende toepassing van de AVG. Wat staat er op het spel en wat verandert er ten opzichte van de huidige situatie? Biedt de AVG voldoende en effectieve bescherming? En hoe gaan bedrijven en andere organisaties om met de nieuwe verplichtingen?

Meer informatie over dit seminar op deze pagina van de NJCM.

NB Word lid van de NJCM! Dat kan via dit formulier (waarop overigens om de geboortedatum wordt gevraagd, die NJCM naar mijn idee niet nodig heeft, dus nullen invullen; mobiel nummer zou ik ook niet geven).

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s