Nationale Ombudsman: ‘De overheid is er voor de burger. En niet andersom.’

Op 12 april jl. maakte de Nationale Ombudsman het jaarverslag 2016 bekend. In de aankondiging benadrukt hij: ‘De overheid is er voor de burger. En niet andersom.

Ook het nationale taboe dat alle burgers zelfredzaam zijn, wordt door de Ombudsman aan de orde gesteld, als hij schrijft “Er zijn 2,3 miljoen mensen die moeite hebben met lezen en schrijven“.
De overheid zal bij het maken van regels en alle andere maatregelen er rekening mee moeten houden dat niet iedere burger hoogleraar is. Dat is ook belangrijk voor ondernemers en organisaties.

Daarom is één van de onderwerpen op de onderzoeksagenda de overheidsdigitalisering:

De overheid digitaliseert in hoog tempo. De Nationale ombudsman ontvangt klachten over identiteitsfraude, over niet kloppende gegevens en over gegevens die niet goed zijn gekoppeld. Daarnaast ontvangt de ombudsman klachten van mensen die niet met de overheid kunnen communiceren en dreigen te worden uitgesloten van overheidsvoorzieningen. Deze ontwikkeling vraagt van de overheid de alertheid dat mensen niet systematisch worden uitgesloten.

Meer informatie:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Grondrechten, rechtsstaat e.d., ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s