Compliance in de rechtspraak van de rechtbank Rotterdam

Over de wijze waarop ondernemingen uitvoering moeten geven aan de open normen van onder meer Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), de Wet op het financieel toezicht (Wft) en Wet toezicht trustkantoren (Wtt) is niet veel rechtspraak.
Onlangs heeft de rechtbank Rotterdam een uitspraak gewezen in een zaak tegen een betaalinstelling, waarin de naleving van de Wft en de Wwft aan de orde kwam. Het is voor iedereen die met procedurehandboeken, integriteitsanalyses en KYC-verplichtingen te maken heeft nuttig van die uitspraak kennis te nemen.

Vindplaats: rechtbank Rotterdam 3 maart 2016, ECLI:NL:RBROT:2016:1666

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Trustkantoren en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s