Geheime groepen

Al eerder schreef ik dat LinkedIn de functionaliteit van de groepen heeft beperkt; groepsberichten kunnen alleen door groepsleden worden gelezen. De onderneming blijft verrassen, onlangs zag ik bij het plaatsen van een bericht via een LinkedIn-widget van WordPress, dat de onderneming bizarre teksten produceert. Er stond:

Dit zijn geheime groepen die alleen kunnen worden gezien door groepsleden. Groepsbijdragen zijn alleen zichtbaar voor leden, ongeacht of ze geheim zijn.

Bizar: de groepen zijn niet geheim. Hoe de groepsbijdragen geheim kunnen zijn begrijp ik ook niet. Zou deze fraaie tekst zijn gemaakt door vertalingssoftware? Ik zal het wel nooit te weten komen.

De lezers van dit blog worden hierbij van harte aangespoord om lid te worden van een zeer geheime LinkedIn groep: Modernisering van het ondernemingsrecht.

PS Van vertrouwelijkheid van bedrijfs- en persoonsgegevens heeft LinkedIn nog nooit gehoord. Ze blijven vragen of zij mijn adresboek mogen leegroven. (Ik schreef er al over.)


Aanvulling 26 januari 2018 | “LinkedIn Groups-App voor iOS – niet meer zal bestaan”
In het kader van ‘dumbing down’ heeft LinkedIn zich deze maand onsterfelijk belachelijk gemaakt door de mededeling over het verdwijnen van de aparte LinkedIn groepen app. De titel van het bericht luidt “LinkedIn Groups-App voor iOS – niet meer zal bestaan” en geeft al aan hoe deze Microsoft onderneming de weg kwijt is. De rest van het epistel is al even verschrikkelijk. Bij het einde aangekomen zie je dan staan:

We zijn aan het experimenteren met verschillende manieren om u in uw eigen taal te helpen. We hebben bijvoorbeeld sommige of alle content op deze pagina vertaald met geautomatiseerde vertaalsoftware. Hierdoor zouden sommige vertalingen niet geheel correct kunnen zijn. We hopen dat u de informatie op deze pagina toch nuttig zult vinden. Uw feedback is echter altijd welkom. U kunt reageren via het formulier onderaan deze pagina.

Ze nemen niet eens meer de moeite om Nederlandse gebruikers in goed Nederlands toe te spreken…

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s