Wet normering topinkomens staat nooit stil

De Wet normering topinkomens (WNT) is juridisch een heel bijzondere wet, met elementen van arbeidsrecht, bestuursrecht, jaarverslaggeving en algemeen civiel recht. Ik heb tot nu toe niet gezien dat er iemand een analyse heeft gemaakt van deze kreatieve mix van rechtsgebieden.

Ook bijzonder is dat de wet en de uitvoeringsregels ongeveer ieder jaar wijzigen, wat tot uitdrukking komt in de pagina met regelgeving rondom die WNT.

Internetconsultatie normering bezoldiging topfunctionarissen zonder dienstbetrekking

Deze zomer is het ministerie van binnenlandse zaken druk bezig met de wet. Zo is gisteren een internetconsultatie gestart inzake een algemene maatregel van bestuur Wijziging normering bezoldiging topfunctionarissen zonder dienstbetrekking.

Om het lekker ingewikkeld te maken, is het de bedoeling dat de onderdelen van het besluit op vier verschillende tijdstippen in werking treden, te weten:

  • 1 januari 2015 (terugwerkende kracht!),
  • 1 januari 2016,
  • de dag na de uitgifte van het Staatsblad waarin de amvb verschijnt en
  • een dag gekoppeld aan een wetsvoorstel inzake een Wet houdende wijziging van onder meer de Wet educatie en beroepsonderwijs inzake overgang van de wettelijke taken van kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven naar de Samenwerkingsorganisatie beroepsonderwijs bedrijfsleven.

Uitbreiding reikwijdte WNT

Al eerder is aangekondigd dat de reikwijdte van de WNT zal worden uitgebreid. De minister schreef hier een brief over en kondigt een rapport van mr. J. Deelstra van ABD Interim aan waarin de uitbreiding wordt verkend.

Voortgang

Tot slot stuurde de minister nog een brief over de voortgang, waarin hij de tweede kamer informeert over de stand van zaken van de uitvoering van het kabinetsbeleid inzake de normering van topinkomens in de (semi)publieke sector en enkele gedane toezeggingen.

Meer informatie

NB Dit artikel is ook geplaatst op het ondernemingsrechtweblog.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Arbeidsrecht, Bestuur en toezicht bij rechtspersonen, Bestuursrecht, Wet Normering Topinkomens en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s