Zelf regelen van de persoonlijke financiën wordt steeds moeilijker voor de Nederlandse burger / onderzoeksrapport Wijzer in Geldzaken

Ruim veertig procent van de Nederlanders vindt dat er steeds meer van hen verwacht wordt als het gaat om het regelen van de persoonlijke financiën. Ze worden overspoeld met post en e-mails en vinden de inhoud regelmatig zo ingewikkeld dat ze aangeven dat je er bijna ‘voor gestudeerd’ moet hebben. Voor 1 op de 5 mensen levert het regelen van de financiën hierdoor regelmatig stress en onrust op. Dit blijkt uit onderzoek van Platform Wijzer in geldzaken onder ruim 500 Nederlanders tussen de 18 en 80 jaar.

aldus een bericht op Wijzer in Geldzaken, een website van de rijksoverheid, die zelf een veroorzaker is van de ingewikkeldheid van persoonlijke financiën, en een groot aantal andere partijen. Wijzer in Geldzaken waarschuwt dat mensen ook door onduidelijke en grote hoeveelheden informatie ‘financieel bewusteloos’ kunnen raken. Het rapport “Financieel bewusteloos” is hier (pdf) te downloaden.

Het bovenstaande betreft de persoonlijke financiën, maar ondernemers ondervinden hetzelfde.

De overheid is zelf een van de belangrijkste veroorzakers van de op Wijzer in Geldzaken gesignaleerde ingewikkeldheid. (Zie in dit kader ook het laatste jaarverslag van de Nationale Ombudsman.) De grote vraag is of de overheid bereid is om de regelgeving simpeler te maken. Tot nu toe is daar weinig van te merken.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Juridisch diversen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s