“ECHO” nieuwsbrief met handelspolitiek nieuws voor ondernemers

Ondernemers die actief zijn in de internationale handel, doen er goed aan zich op de hoogte te stellen van de internationale handelspolitieke ontwikkelingen.

Door middel van een e-mail nieuwsbrief, de E-mail Contactgroep Handelspolitiek nieuws voor Ondernemers, “ECHO”, kunnen bedrijven korte berichten over handelspolitiek ontvangen. De berichten worden opgesteld door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I), de ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland, ICC Nederland en de Kamers van Koophandel .

De berichten gaan bijvoorbeeld over nieuwe antidumpingheffingen op ingevoerde producten, over de onderhandelingen die de Europese Unie voert met landen als Korea, India of Singapore, over handelsliberalisering en over nieuwe sanctiemaatregelen zoals tegen Iran zijn genomen.

De meest recente berichten hebben de sanctieregels en antidumping als onderwerp:

ECHO nr. 50: Nadere EU invulling van “indirect ter beschikking stellen” in sanctieverordeningen
14-05-2013 – In februari 2013 zijn de EU-lidstaten het eens geworden over een nadere uitwerking van het begrip “indirect economische middelen of tegoeden ter beschikking stellen aan een gesanctioneerde partij“, welke in bijna alle sanctieverordeningen voorkomt.

ECHO nr. 49: Antidumping / antisubsidie maatregelen van derde landen: Buizen, pijpen en holle profielen, naadloos, van ijzer of van staal, Volksrepubliek China
14-05-2013 – Hiermee wordt u beknopt geïnformeerd over anti-dumping- en anti-subsidiemaatregelen die tegen de EU zijn getroffen of over voornemens van derde landen om dergelijke maatregelen tegen de EU te treffen.

Zie over de aanmelding voor de e-mail service deze pagina. Een abonnement kan worden genomen door middel van een e-mail aan mevrouw J. Deyl van VNO-NCW.

Nadere informatie:

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Financieel recht, onder meer Wft, Wtt, Internationale handel, Sanctieregels en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s