Accountants moeten opletten als cliënt geen controle wil (artikelen Anton Dieleman)

Er zijn Nederlandse kapitaalvennootschappen die niet zo veel zin hebben in accountantscontrole. Anton Dieleman schreef onlangs twee artikelen over de problematiek rondom de ontbrekende controle.

In een artikel dat in december in AccountancyNieuws verscheen, gaat Anton Dieleman in op de gevolgen van het ontbreken van een controleverklaring, onder de titel “Ontbreken controleverklaring onbelangrijk ­verzuim?” (html, pdf).

In januari 2012 verscheen in AccountancyNieuws een artikel over de risico’s voor de accountant verbonden aan werkzaamheden voor een onwillige cliënt, onder de titel “Accountant moet vingers niet branden aan ontbrekende controleverklaring | Oppassen voor dubieuze rol” (pdf).

Zie voor berichten over (de toekomst van) het jaarrekeningenrecht de categorie jaarverslaggeving op dit weblog en de berichten in de rubriek jaarrekeningenrecht op het flex-bv weblog.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.], Jaarverslaggeving, Rechtspersonenrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s