Hoe kom je als ondernemer van je schulden af?

Als een ondernemer in financiële problemen raakt, is het belangrijk om tijdig tot actie over te gaan.

Een faillissement is vaak geen oplossing, ten eerste omdat faillissementen vaak wegens gebrek aan baten worden opgeheven. Een natuurlijke persoon die failliet is geweest, houdt dan gewoon al zijn schulden. Bij faillissement van een bv (of een andere rechtspersoon) bestaat altijd het risico dat de directeur of aandeelhouder wordt meegesleept, bijvoorbeeld omdat zij zich garant of borg hebben gesteld of vanwege aansprakelijkheidsclaims van curator of schuldeisers.

Degene die in financiële problemen verkeert en van zijn schulden af wil komen heeft afhankelijk van de omstandigheden de volgende mogelijkheden:

1. Proberen zelf, geassisteerd door deskundigen, een regeling met alle schuldeisers te treffen, hierna “vrijwillige schuldsanering”. Algemene informatie:

2. Proberen gebruik te maken van de wettelijke schuldsanering natuurlijke personen. Niet iedereen komt hier voor in aanmerking. Algemene informatie:

3. Door middel van surseance van betaling proberen een akkoord met de schuldeisers te bereiken. Algemene informatie:

4. In faillissement proberen een akkoord met de schuldeisers te bereiken. Algemene informatie:

Denk verder aan de mogelijkheid van bijzondere bijstand, http://www.antwoordvoorbedrijven.nl/subsidie/bbz

In alle vier gevallen is er geld nodig. Dat kan geld zijn dat van iemand wordt geleend. Soms is het ook denkbaar dat er een betalingsregeling met een groep schuldeisers wordt gesloten, waarbij er periodiek wordt afgelost.

Meer informatie, waarbij ook naar de persoonlijke omstandigheden kan worden gekeken, is verkrijgbaar bij de insolventiespecialisten van Pellicaan Advocaten.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Insolventierecht. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s