Pas op met onjuiste SBI-code in het handelsregister

Soms zijn organisaties en ondernemingen met een onjuiste SBI-code bij het handelsregister geregistreerd. Lees over SBI-code controleren en wijzigen deze pagina bij het Ondernemersplein. Bij inschrijving door de KvK wordt de SBI-code door de KvK toegekend, let er op of dat juist gebeurt. Als een bedrijf meerdere activiteiten heeft, kan er aanleiding zijn voor meerdere SBI-codes.

Een onjuiste SBI-code kan financiële consequenties hebben. Ook als een onderneming meerdere activiteiten met het bedrijf uitvoert, is het van belang dat dit goed geregistreerd staat. Onjuiste codes of niet goed geregistreerde codes kunnen ervoor zorgen dat een bedrijf jarenlang te veel verzekeringspremie betaalt of dat de bank de rekening blokkeert, aldus het Ondernemersplein.

Informatie over de SBI-codes met de bijbehorende omschrijvingen is te vinden bij het CBS.

Staan de bedrijfsactiviteiten correct vermeld, maar is de bijbehorende SBI-code niet goed? Een correctie van de SBI-code(s) kan volgens Ondernemersplein telefonisch worden doorgeven aan KvK. Deze wijziging is gratis.

 


Aanvulling 11 februari 2021
Bij de corona-maatregelen wordt veel gebaseerd op SBI-codes, terwijl die initieel door de Kamer van Koophandel zijn vastgesteld en ondernemers zich het belang van een juiste code niet realiseerden . Lees RVO neemt beoordeling SBI-codes bij afgewezen TVL-aanvragen opnieuw onder de loep, Accountancy Vanmorgen 8 februari 2021.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Handelsrecht, Handelsregister, Kamer van Koophandel en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s