Tracking door de supermarkt | de ongezonde belangstelling van grote bedrijven

Op het gebied van het volgen van burgers gebeurt alles wat je kunt bedenken. Zo stond in een Duits blad een artikel over de Amerikaanse supermarkt Walmart, die een octrooi heeft aangevraagd voor de wagentjes die de klanten in de supermarkt rondrijden.
Volgens het artikel staat in de octrooiaanvraag dat onder meer de pols, de lichaamstemperatuur en de hartfrequentie worden gemeten via de hand van de klant. Deze ongezonde belangstelling van de supermarkt wordt volgens het artikel gemotiveerd door zorg om de gezondheid van de klant.

Gezondheid is de nieuwe geldmachine
Het valt op dat alle internetgiganten dezelfde ongezonde belangstelling voor de gezondheid van de burger hebben. Voorbeeld is het zogenaamd mensvriendelijke Apple bij wie onder iOS de gezondheidsapp (die de gebruiker kan meten) niet kan worden verwijderd.

Mensen hebben veel geld over voor gezondheid. Dus de aanpak van de IT-bedrijven is de mens eerst ziek maken met hun IT en daarna diezelfde mensen hun gezondheidsproducten aansmeren.

Gezondheid is de nieuwe geldmachine voor de IT-branche.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s