Spionnen | Peter Lievense (iBestuur)

Niet alleen de artikelen op iBestuur zijn de moeite waard. Ook de inleidende teksten van Peter Lievense zijn lezenswaardig, zoals in de laatste iBestuur nieuwsbrief van 18 oktober 2018.

Spionnen
Op onderhoudende wijze schrijft Lievense over de vier Russische pottenkijkers in Den Haag, de microchips ter grootte van een rijstkorrel die mogelijk in de servers van Supermicro verstopt zitten, de Saoudische journalist wiens executie via zijn smartwatch zou zijn opgenomen. Hij besluit met het gesnuffel van de ‘good guys’ waarover we ons geen zorgen lijken te maken en met de vraag:

Kunt u mij vertellen of mijn persoonsgegevens conform AVG zijn opgeslagen in de Amerikaanse cloud?

Openstaan voor kritiek
In de nieuwsbrief wordt het artikel van Rejo Zenger aangekondigd, “Openstaan voor kritiek“, met als intro: “De politie experimenteert met nieuwe technologie. Op zich is daar niets mis mee, maar dan moet het ook openstaan voor kritiek en geen moeilijke vragen onbeantwoord laten.“.

iBestuur
iBestuur publiceert lezenswaardige nieuwsbrieven, online hier te raadplegen. Aanmelding voor de e-mail nieuwsbrief kan via deze pagina.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s