Veilige e-mail binnen de overheid | nu nog veilige e-mail voor de burger!

E-mail is buitengewoon onveilig, al weet niemand het. De overheid weet het wel, zo blijkt uit een bericht van Logius over het zgn. ‘Diginetwerk’.

Logius schrijft:

Eerste succesvolle aansluitingen op Diginetwerk Mail een feit
19-03-2018 | Diginetwerk

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens en de gemeentelijke samenwerkingsverbanden Equalit en GR de Bevelanden zijn als eerste gestart met het gebruik van Diginetwerk. De ervaringen zijn positief en Logius werkt samen met andere partijen zoals VNG en verschillende gemeenten om Diginetwerk Mail breed te gaan implementeren. Lees de eerste ervaringen van Diginetwerk Mail.
Diginetwerk Mail is een overheidsbrede oplossing waarmee overheden veiliger met elkaar kunnen e-mailen. Het mailverkeer gaat over een besloten netwerk in plaats van het open internet, waardoor wordt voorkomen dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt.

Wanneer komt diezelfde voorziening voor e-mail communicatie door burgers met de overheid en voor burgers onderling?

Meer informatie:


Aanvulling 12 april 2018
Logius maakte op 4 april bekend dat het jaarverslag 2017 is gepubliceerd. ‘Jaarverslag’ is een wat wijdse term voor het plaatjesboek op deze locatie. Na enig zoeken blijkt er ook een pdf van het plaatjesboek te zijn. Dat biedt voor types zoals ik de mogelijkheid om de vele vragen die de plaatjes oproepen er bij te schrijven.

Aanvulling 23 september 2019
Zie voor informatie over veilige digitale communicatie deze pagina.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s