Journalistieke flater | flutonderzoek in de media

Afgelopen zaterdag hoorde ik bij het onvolprezen radioprogramma De Taalstaat een interview met Bart Smout waarin hij de publiciteit in onze Nederlandse ‘kwaliteitsmedia’ over een zogenaamd wetenschappelijk onderzoek met de grond gelijk maakte. Lees zijn blog in het universiteitsblad Univers naar aanleiding van die publiciteit.

Deze affaire geeft te denken over het niveau van de Nederlandse journalistiek. Ik moet dan altijd denken aan de uitglijer die het FD een tijd geleden maakte. En aan een bekende Nederlandse journalist die vertelde dat het niveau van de parlementaire journalistiek sterk achter uit is gegaan; men is alleen uit op relletjes en ‘personennieuws’ en heeft geen belangstelling voor inhoud.

Natuurlijk gebeuren er ook goede dingen; maar dit soort flaters horen niet voor te komen.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Juridisch diversen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s