Zorg over digitale security bij de overheid

Het lijkt er op dat Nederlanders door hebben dat de Nederlandse overheid nog veel moet doen om cybersecure te worden. Gemeente.nu schrijft over een onderzoeksrapport, waaruit onder meer blijkt dat Digid als onveilig wordt ervaren. Intro van het artikel:

Meer dan tweederde (69%) van de Nederlanders verwacht komend jaar een datalek bij de overheid. Eveneens geloven de meeste consumenten niet dat de combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord voldoende is om de toegang tot diensten zoals social media en email te beschermen

Het is te hopen dat er eindelijk iets gaat gebeuren. Maar dan liever niet met biometrische gegevens, zoals een medewerker van een IT-bedrijf voorstelt. Want ook biometrische gegevens kunnen worden gejat, zoals door een recente diefstal van vingerafdrukken wordt geïllustreerd. Lees bijvoorbeeld een dit artikel. Ook security.nl schreef over deze vingerafdrukkendiefstal. Zie ook ‘EFF hekelt biometrie: een vingerafdruk kun je niet veranderen’.

Over Ellen Timmer

Weblog: https://ellentimmer.com/ ||| Microblog: https://mastodon.nl/@ellent ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s