Platform Open Commentaren, de stand van zaken (over de juridische uitgeverij)

Op dit moment lijkt er rondom http://www.rechtencommentaar.nl/, het Platform Open Commentaren, niet veel aan de hand te zijn. Er staan wel nieuwsberichten op de site over de ontwikkelingen rondom juridisch publiceren in het algemeen, maar concrete ontwikkelingen rondom het Platform Open Commentaren worden niet gemeld.

In het nieuwsitem van november 2011 wordt gemeld dat volgens een onderzoek van iemand die op een universiteit werkt het publiceren van kennis op een extern weblog een significant beter effect zou hebben op de factoren vertrouwen en reputatie dan publiceren op een eigen weblog. Ook nu al wordt in juridische bladen gepubliceerd om daarmee meer uitstraling te bereiken. Dus dat concept is niet nieuw. Of het in de huidige internetmaatschappij nog wel opgaat, is natuurlijk de vraag.

Overigens zijn er in Nederland niet erg veel juridische weblogs, zodat een onderzoek naar het daadwerkelijke effect op dit moment nog niet mogelijk is.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in Dienstverlening - juridisch financieel [advocaten, accountants, belastingadviseurs e.d.] en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s