Digitale onverantwoordelijkheid | The Child Data Violators

De onverantwoordelijkheid van leveranciers van digitale producten blijft verbazen. Zo verscheen op Dataethics.eu een bericht over onderzoek naar digitale diensten voor kinderen. Uit het onderzoek blijkt dat een minderheid van de aanbieders zorgvuldig handelt.

Het bericht:

2 of 14 Child Services are Focused On Data Ethics
By Dataethics on 2018-03-20
News.

A new study, The Child Data Violators, made by the thinkdotank DataEthics.eu is benchmarking 14 services aimed at or used by children. It shows that only 2 of 14 are treating childrens’ data ethically responsible.
LEGO and Edulab are role models and frontrunners banning e.g. third party cookies from their websites. musical.ly, Snapchat, Youtube and Facebook, on the other hand, are sharing childrens’ data, use manipulatory behavioral design and just pretend that there are no kids on their platforms.

ChildDataViolators-final-pdf

Het is hoog tijd dat aan dit soort digitale roofpraktijken een einde komt.

Over Ellen Timmer, advocaat ondernemingsrecht @Pellicaan

Verbonden aan Pellicaan Advocaten, http://www.pellicaan.nl/, kantoor Rotterdam, telefoon 088-6272287, fax 088-6272280, e-mail ellen.timmer@pellicaan.nl ||| Weblogs: algemeen: https://ellentimmer.com/ || modernisering ondernemingsrecht: http://flexbv.wordpress.com/ ||| Motto: goede bedoelingen rechtvaardigen geen slechte regels
Dit bericht werd geplaatst in ICT, privacy, e-commerce. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s